Club Cubano | Rólunk

Néhány szó magunkról


Tanított táncok

 • Kubai Salsa - a világ egyik legelterjedtebb tánca

  A Kubai Salsa (vagy ahogyan a kubaiak nevezik: Casino és Timba) teret ad arra, hogy kibontakoztathasd saját stílusod. A zenei sokféleség a lágyabb, romantikusabb daloktól a pörgősebb, erős afro behatásokig a legkülönfélébb érzelmek és szenvedélyek kifejezésére alkalmas. Bár az összes kubai tánc az improvizációra épül, a Salsában minden megengedett.

 • Kubai Son - elegancia és nosztalgia

  Míg a Salsa virtuozitása a gyors, dinamikus technikákban és fuzionáló jellegében rejlik, a Son látszólag könnyed eleganciája mögött a lassú, megfontolt, összeszedett koncentráció és stílus uralkodik, ezért Kubában máig a legnépszerűbb társasági tánc. Mozdulatai és zenéje olyan stílusok alapjává vált, mint a Mambó, Cha-Cha-Chá és a versenytáncos Rumba.

 • Afro és Rumba - Afrika kulturális öröksége

  A Kubába hurcolt fekete rabszolgák hagyományaként a városi népek ma is nagyon szívesen táncolják a nagy állóképességet és ügyességet igénylő afrokubai Rumbát. Igazi társasági esemény, amikor a szomszédság, vagy egy környék lakói összegyűlnek egy udvarban, vagy csak szimplán az utcán, és a Rumba valamelyik válfajával, a Guaguancóval, a Yambúval vagy a Columbiával szórakoztatják magukat és egymást. Mind a zene, mind az ének improvizatív, és szerves kapcsolatban áll a táncosok mozdulataival.

 • Egyéb

  Salsa tanmenetünkbe ágyazva megismerkedhetsz a kubai stílusú chachachával és reggaetonnal is.


  Ezenkívül magántanítványok számára Kizombát és Bachatát, valamint - főként esküvőre felkészülő pároknak - báltermi standard és latin-amerikai táncokat is oktatunk.

Tanítványaink véleménye


Pillants bele táncos életünkbe